Korikobrat voittokantaan

Korikobrat kohtasi Lapualla pelatussa korisliigaottelussa Salon Vilppaan. Kotijoukkue oli
lopulta väkevämpi ja pisteet jäivät Lapualle lukemin 93-79 (22-26,19-20,28-16,24-17).

Ottelun alku oli jälleen kotijoukkueelta hieman tahmea. Vilpas tuli otteluun hyvin
latautuneena ja Kobrat oli hätää kärsimässä. Ensimmäisellä jaksolla Kobrat sai
kuitenkin torjuntavoiton ja ero oli vain 4 pistettä. Jakson lopussa Marcel Liukko sai Atupemilta kyynärpää iskun suuhunsa, mutta onneksi tilanteesta selvittiin parilla tikillä ja hampaat säilyivät ehjinä.
Toinen jakso alkoi siitä mihin edellinen loppui ja ajassa 16,30, Vilppaan parhaana palkittu Jukka Kataja (21/4/3syöttöä) vei joukkueensa vapareilla johtoon lukemin 30-42. Kobrat kuitenkin hieman piristyi jakson loppua kohden ja puoliajalle mentiin Vilppaan johtaessa 5 pisteellä. Kokonaisuutena hieman heikohko puoliaika, mutta pelkästään Kobrien huonoutta ei Vilppaan johto ollut vaan Vilpas pelasi erittäin hyvää joukkuepeliä ja hyökkäyksessä extrasyötöllä löytyi lähes aina vapaa pelaaja. Vilpas myös heitti tehokkaasti ja ansaitsi puoliaika johtonsa.
Puoliajalta kentälle asteli latautunut kobralauma, joka tuli otteluun selvästi paremmalla asenteella. Jesse Perry (21/9) pussitti jakson alkuun kakkosen, jota seurasi Kobrien ensimmäinen kolmonen Jussi Turjan (9/4) viimeistelemänä. Vilpas vastasi Katajan kahdella kolmosella, mutta sitten Lawrence Kinnard (25/11) viimeisteli kolme perättäistä kakkosta ja Kye Foggin (27/4/6syöttöä) kolmonen siirsi Kobrat 59-56 johtoon, josta johdosta kotijoukkue ei enää luopunut. Kobrat pystyi erän kuluessa vielä hieman kasvattamaan johtoaan ja viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 7 pisteen etumatkan turvin.
Neljännen jakson alkuun ero kasvoi 10 pisteeseen, kun Panu Peltokangas (4/1) viimeisteli korin alta kakkosen, Kyle Foggin upeasta syötöstä. Vilpas tuli vielä kerran takaisin ja Shawn Atupem (16/9) kavensi kakkosellaan tilanteeksi 83-77, kun pelikellossa oli 3 minuuttia aikaa jäljellä. Kobrien hyökkäyksessä kolmonen kolisi rautoihin, mutta Jussi Turja haki hyökkäyslevypallon ja Jesse Perry viimeisteli kakkosen ero 8 pisteeseen Joseph Harris (18/6) piti kakkosellaan vielä Vilpaan toiveita elossa, mutta Kyle Foggin vapareilla ja kakkosella Kobrat karkasi lopullisesti ja Cedric Latimer (7/8) pussitti vielä viime sekunnin kolmosen ja Kobrat voittajaksi.
Kobrien parhaan palkittiin Kyle Fogg, joka on pelannut viimeiset 5 ottelua huikeilla tilastoilla pistekeskiarvon ollessa upeat 29,8.
Kyle onkin osoittautumassa täysosuma hankinnaksi joukkueelle ja mikä parasta myös muu joukkue on Kylen avustuksella kuin uudesti syntynyt.

’Saimme hyvän revanssin, kun Salossa hävisimme 2 pisteellä jatkoajan jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli ikään kuin käsijarru päällä, mutta onneksi toisella jaksolla tahti muuttui ja pelasimme hyvää joukkuepuolustusta, joka oli avain voittoon’, tyytyväinen valmentaja Derrick Crayton toteaa.

Kobrien neljän kotiottelun putki päättyy, kun keskiviikkona Lapualle saapuu vieraaksi Kouvolan Kouvot. Kouvot vahvistui merkittävästi saatuaan riveihinsä Ranskassa alkukauden pelanneen Ville Kauniston ja joukkue onkin tämän jälkeen pelannut hienosti kukistettuaan mm. vieraskentällä KTP:n jatkoajan jälkeen. Kouvojen riveissähän pelaa myös kobrakasvatti Ilari Seppälä, joten jännitystä ja nähtävää on jälleen luvassa roppakaupalla.